Een bezoek aan Archeon met NapPas

Wil jij graag meer weten over de Nederlandse geschiedenis? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Archeon! Dit is een plek waar je de oorsprong van Nederland kunt ontdekken. Hier vind je reconstructies van steden, dorpen en boerderijen uit de Middeleeuwen. Maar dat is nog niet alles: Archeon heeft een aantal leuke activiteiten, waaronder een interactief museumspel dat kinderen van alle leeftijden zeker zal vermaken.

Waar jezelf in de tijd van de Prehistorie, de Romeinse Tijd, de Vikingtijd of de Middeleeuwen. Bekijk hier tot wel 43 reconstructies van diverse gebouwen als boerderijen en hutten. Daarnaast kun je ook zelf actief deelnemen aan verschillende activiteiten die verbonden zijn met de geschiedenis. Je kunt varen in een boomstamkano, hunebedstenen verslepen, Romeinse kruiden ontdekken, meevaren op een Vikingschip of leer kaarsen maken bij een Imker.

Naast deze standaard activiteiten vind je bij Archeon jaarlijks ook verschillende andere activiteiten. Zo kun je in de winter genieten van de Oer-Hollandse winter en ligt er een schaatsbaan. Het gehele jaar door worden verschillende activiteiten georganiseerd die ook allen een link hebben met de geschiedenis van Nederland. Bijvoorbeeld tijdens Koningsdag, maar ook tijdens het Paasweekend.

Wanneer je een bezoek brengt aan Archeon kan je hiervoor de NapPas gebruiken. Met de NapPas kun je bovendien genieten van verschillende voordelen als je Archeon bezoekt. Je krijgt met de kortingspas van NapPas namelijk €3 korting per persoon op een bezoek aan het Archeon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *